Van Baarsen

Amsterdam Centrum

Gas

CO2 Leidingen

location icon

Locatie

Amsterdam

electric

Dienst

Gas

avatar

Opdrachtgever

Liander

time icon

Jaar

2022

Gietijzer vervangen voor HPE

In Amsterdam liggen nog veel oude gietijzeren gasleidingen, deze leidingen zijn tussen 1880 en 1975 de grond in gegaan en voldoen niet meer aan de veiligheidseisen en dienen allemaal vervangen te worden. Het streven van Liander is om voor 2032 alle gietijzeren leidingen te hebben vervangen. Op deze kaart is te zien hoeveel werk dit nog is en waar er nog oude leidingen vervangen dienen te worden.

 

Van Baarsen vervangt is samenwerking met Heijmans deze leidingen in hartje Amsterdam, dit is om meerdere redenen uitdagend werk, denk bijvoorbeeld aan de drukte en alle smalle straten die onze hoofdstad rijk is. Dit in combinatie met alle andere kabels en leidingen kan soms voor complexe situaties leiden. 

 

Op dit moment is van Baarsen o.a. bezig met vervangen van de gasleiding van de Nieuwezijds Voorburgwal een groot project dat niet opzichzelf staat. Ook de trambaan en haltes worden aangepakt evenals nieuwe bomen, de verlichting en ondergrondse afvalcontainers, kortom een hoop partijen die door goed samen te werken zo min mogelijk overlast voor de omgeving proberen te bewerkstelligen.

 

Alle projecten