Van Baarsen

Het licht staat aan in SugarCity

Elektra

location icon

Locatie

Halfweg

electric

Dienst

Elektra

avatar

Opdrachtgever

Liander

time icon

Jaar

2020

van Liander kregen wij de opdracht het enorme ''SugarCity'' te voorzien van energie.

We zijn begonnen met het aanleggen van een middenspannings kabel 3x240 XLPE vanaf het onderstation Vijfhuizen, voor dit traject zijn diverse boringen gemaakt waaronder een boring onder de Ringvaart door.

Op het terrein van SugarCity komen in totaal 3 betreedbare MS stations (AVP), 5 inpandige stations (AVP) en 2 AC5 stations. De AC5 stations zijn zogenaamde grootverbruik stations, deze worden gebruikt om de technische installaties van SugarCity te voeden.

Om deze stations van energie te voorzien zijn we begonnen met de aanleg van de middenspannings kabel op het terrein van SugarCity, deze kabels 3x240 (+ 1.000 meter) worden van station naar station gelegd in de sleuf en door middel van singels 3x1x240 (+ 800 meter) welke door middel van een overgangsmof aan elkaar worden gekoppeld, de stations ingevoerd en daar aangesloten op de Magnefix.

Vanuit deze stations AVP worden laagspanningskabels 4x150 mm2 ALK (+ 2.000 meter) in de sleuf gelegd. Aan de kabels welke in de sleuf liggen worden door middel van aftakmoffen nog eens 1.500 meter kabel 4x150 mm2 ALK inpandig door buizen getrokken en verdeeld over de diverse etages naar 9 stuks AC4 kasten (dit zijn kasten voor grootverbruik) en 24 stuks flatkasten.

Op deze AC4 kasten (250 AMP) komt een rechtstreekse aansluiting van één gebruiker. De flatkasten worden gebruikt voor het aansluiten van 88 winkels. Elke winkel krijgt een eigen KV (kleinverbruik aansluiting tot 80 AMP) in een meterkast. Om de meterkasten aan te kunnen sluiten worden vanuit de flatkasten kabels (+ 4.000 meter 5x16 mm2) getrokken door buizen welke naar de meterkasten lopen. In de meterkast worden vervolgens de meterborden opgehangen en aangesloten.

Als laatste volgt nog de complete reconstructie van de kruising vanaf de A200, dit betreft het omleggen van kabels om SugarCity bereikbaar te maken voor hun toekomstige bezoekers.

 

Alle projecten